Vi är en blandad kör som heter Crescendokören och kören har funnits sedan 2001. Den bildades då av medlemmar i den tidigare kören PRO ARCU och flertalet av dessa är fortfarande aktiva i Crescendokören. Vi är ett 20-tal medlemmar och sjunger en blandad repertoar allt ifrån ABBA, Elvis och Taube till traditionella vår och julsånger.

Körledare

 

Körens dirigent och pianist är Monica Waltersson  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Körens övriga medlemmar presenteras

under respektive stämma

Framträdanden

Övning ger färdighet, men man kan inte bara öva utan ibland vill vi visa upp vad vi lärt oss inför en bredare publik. Detta gör vi 8-10 gånger per år vid mycket varierande arrangemang både inomhus och utomhus. Vi sjunger för alla som vill höra på, kom gärna med förfrågningar om framträdande.

Vi sjunger regelbundet vid olika sammankomster i Kikebokyrkan,  Valborgsmässofirande, Kulturnatten och vi har haft flera välbesökta julkonserter tillsammans med Towe och Charlotta Widerberg samt Johan och Gunilla Sigvardsson.

2010 gjorde vi en resa till Oskarshamns finska vänort Korsholm, där vi deltog i Vasa körfestival.

2011 firade kören 10-årsjubileum med en välbesökt konsert i Stallet på Fredriksbergs Herrgård.
2014 reste vi till Plau am See i Tyskland där vi framträdder i St Marienkirche tillsammans med "Der klene Chor Hamburg"
2015 via Gdynia och Gdansk åkte vi till den Polska badorten Leba vid Östersjökusten. Vi sjöng under mässan i den nybyggda katolska katedralen där.
2016 var ett intensivt körår med återbesök av våra körvänner från Tyskland och Polen under sommaren. På hösten sjöng vi tillsammans med Thomas Di Leva i Oskarshamns kyrka.
2017 besökte vi åter Polen och sjöng tillsammans med kören Meritum på kommunfestivalen i Wicko.